Биоревитализация за въстановяване на кожата
Биоревитализация за въстановяване на кожата

Биоревитализацията е метод на вътрекожни инжекции с натурална хиалуронова киселина, която бързо възстановява водния баланс и създава идеални условия за съществуване. Това е метод позволяващ възстановяване на кожата, на нейния цвят, тонус, еластичност, защита от въздействията на свободните радикали.

Метод, който може не само да подобри външния вид на кожата, но и да реконструира нейния вътрешен слой ( дермата ), като забележимо забавя нейното стареене, чрез активизиране на обменните процеси и възстановяване на междуклетъчните връзки в дермата. Специфичната техника на въвеждане на препарата позволява постигане на ефект непосредствено по време на процедурата. Резултатите се разделят на „бързи“ и „бавни“.При бързите първото, което вижда пациента след процедурата е заглаждане на бръчките и гънките, което се постига за сметка на непосредственото въвеждане на хиалуроновата киселина в местата на нейния недостиг. Този ефект е временен( 7-14 дни), но той не е цел на процедурата, въпреки че се харесва много на пациентите. Бавният ефект започва след това когато външната хиалуронова киселина започне да стимулира производството на собствена хиалуронова киселина, а също синтез на еластинови и колагенови влакна, реставриращи структурата на стареещата кожа. В резултата на това настъпва възстановяване на кожата, повишава се нейният тонус и еластичност, снижава се количеството и дълбочината на бръчките, подобрява се контура на лицето, видимо усилване на ефекта с течение на времето, след завършване на курса.

Показанията за приложение на биоревитализация са : възстановяване кожата на лицето след зимния период; при суха и увредена кожа; при снижен тургор и еластичност на кожата; при стрес, тютюнопушене, урбанизацията.

Какви резултати можем да очакваме? Подобрява се плътността на кожата; повишава се изхранването и активността на кожата за дълъг период; усилване във времето на всички обемни и възстановителни процеси.

Провежданите сеанси зависят от изходното състояние на кожата и реакцията на първите инжекции. Максималното количество първични сеанси е 2 или 3 през 15 – 30 дни, след това през 2-3 месеца още няколко сеанса за поддържане на резултата

Този комплекс от процедури значително забавя прогнозата за стареене на кожата на лицето при пациентите.

Дерматокозметолозите препоръчваме използването на тази процедура при всички пациенти, нуждаещи се от възстановяване на кожата на лицето и тялото и при профилактика на възрастовите изменения.

Биоревитализацията е метод различаващ се от приложението на филари с хиалуронова киселина, при които се цели запълване на обемни и контурни дефекти на малка площ за дълго време.

Прегледай се

Имаш дерматологичен или венерологичен проблем?
Д-р и д-р Драголов са тук, за да ти помогнат да го решиш.