Лазерна епилация за тяло

Традиционните лазерни или IPL технологии използват кратки импулси, прилагащи огромно количество енергия на един квадратен сантиметър. Енергия достига до основата на космения фоликул единствено чрез пигмента меланин. Но кожата и червените кръвни клетки имат подобен коефициент на поглъщане, като меланин, и следователно също  усвояват високите нива на енергия, произведени от лазерните и IPL технологии.

SHR е революционен подход, основаващ се на доставянето на големи количества енергия, но с нисък интензитет. По този начин космения фоликул се нагрява до нужната степен, но без болка! SHR означава Super Hair Removal т.е. технология за трайно обезкосмяване със зашеметяващ ефект. Системата комбинира лазерна технология и предимствата на пулсовата светлина за  постигане на практически безболезнено премахване на нежеланото окосмяване. SHR технологията, от друга страна, използва меланина като проводник само частично (50%), и внимателно пренася енергията през кожата и чрез меланина достига до космените фоликули. По-бавния, но по-дълъг процес на нагряване е значително по-ефективен за трайно обезкосмяване отколкото високите и кратки нива на енергия. Следователно, при SHR  технологията енергията е преминала през тъканта няколко пъти (In Motion) с ниска концентрация на енергия, но голяма честота на повторения .

Soprano ICE Platinum, който работи в клиника МИРАБЕЛ, предлага  SHR епилация, използвайки синергичната полза от три диодни технологии, събрани в една  и съчетава 3 лазерни дължини на вълните в един иновативен накрайник, едновременно насочвани в различни по дълбочина тъкани и анатомични структури на космения фоликул.

Прочети още за услугата

Често задавани въпроси

  • За най-широка гама от видове и цвят на косъма
  • За всички типове кожа, дори такава с тен
  • Може да се прави през цялата година,
  • Достигане на трудно достъпни места
  • Подходяща е за всички части на тялото, както за мъже, така и за жени

Възрaст:

15 - 50+

Продължителност на процедурата:

5 - 40 мин. в зависимост от зоната и обхвата

Необходим брой процедури:

до 8 бр.

Тип процедура:

апаратна / лазерна

Цени на процедурите

Зона
1 процедура
Пакет 6
Вежди
15лв.
70 лв.
Скули
25 лв.
120 лв.
Бакембарди
25 лв.
120 лв.
Горна устна + брадичка
45 лв.
215 лв.
Горна устна
25 лв.
120 лв.
Брадичка (долна челюст)
25 лв.
120 лв.
Цяло лице
60 лв.
290 лв.
Шия
30 лв.
145 лв.
Подмишници
30 лв.
145 лв.
Ръце ½
90 лв.
430 лв.
Ръце – цели
150 лв.
720 лв.
Рамене
75 лв.
360 лв.
Ареоли
15 лв.
70 лв.
Корем + гърди
100 лв.
480 лв.
Гърди
60 лв.
290 лв.
Корем
60 лв.
290 лв.
Коремна линия
25 лв.
120 лв.
Гръб + кръст
220 лв.
1055 лв.
Гръб
180 лв.
870 лв.
Кръст
60 лв.
290 лв.
Интимна област /цяла/
100 лв.
480 лв.
Триъгълник /външни бикини/
60 лв.
290 лв.
Бедра
270 лв.
1300 лв.
Подбедрици
230 лв.
1100 лв.
Цели крака
450 лв.
2100 лв.
Седалище
110 лв.
530 лв.
Цяло тяло
700 лв.
3300 лв.

Често задавани въпроси (FAQ)

Космите над нивото на кожата в зоната, която ще бъде третирана, следва да бъдат предварително отстранени чрез депилaтоар или избръсване.

Използват се 3 комбинирани дължини на вълните, обхващащи оптимален спектър на лечебно действие.

ALEX 755 nm : предлага по-мощно поглъщане на енергия от меланина, идеално за най-широка гама от типове и цветове коса, особено светла и тънка коса.

SPEED 810 nm – Diod laser: предлага дълбоко проникване в космения фоликул с висока средна мощност, по-висока честота и голямо поле на третиране  за бързо лечение, позволявайки повече сесии за по-кратко време

Nd:YAG 1064nm: вълната има умерено поглъщане на енергия от меланина, което я прави идеално решение за по-тъмна кожа В същото време,предлага най-дълбокото проникване в космения фоликул. Това  генерира по-висока температура, което в комбинация с контактното охлаждане е най-ефективното решение в борбата с обезкосмяването.

По време на процедурата се усеща лека, според повечето хора приятна топлина.

Нанася се хидратиращ и охлаждащ крем, след което се поставя силна фотозащита, както и следващите за около 30 дни и повече. Трябва да се избягват горещи процедури и физическо натоварване в деня на процедурата.

Терапията се смята за успешна ако са премахнати около 90% от космите, а останалите 10% са станали по-тънки и светли. Обикновено се намаля перманентно броя на растящите косми с повече от 80%, шест месеца след терапията. Когато космите са фини или светли, или кожата е тъмна е възможно да са необходими повече от осем процедури за постигането на оптимален ефект.

За трайно обезкосмяване са необходими средно 6-8  процедури, в зависимост от цвета на кожата и косъма, пол, възраст,както и от третираната зона. Процедурите се провеждат през интервал от 4-6 седмици. За да бъде задържан постигнатия ефект е необходимо една поддържаща процедура на 4 или 6 месеца.

По време на процедурата може да се усети парене, усещане което е с пъти по-поносимо в сравнение с по-старите методи за фотоепилация. При работа с SHR от некомпетентни лица може да се получи лека степен изгаряне на кожата.

Лазерната епилация SHR може да се комбинира с различни естетични процедури, но е необходимо преди или след някой да има почивка от минимум 2 месеца (хиалуронови филъри, обемни филъри, мезотерапия).