Лазерно премахване на татуировки
Loading...

Лазерно премахване на татуировки

В последно време на пазара на татуировките назря тенденция за ефективното им отстраняване. Татуировките носят със себе си спомените за специални моменти и много положителни емоции. За съжаление все по-често наличието им пречи на новия ни начин на живот или нашата кариера. Създават се чрез инжектиране на цветен пигмент в кожата. При инжектиране на пигмента татуировката остава постоянна, защото в средния слой на кожата (дермата) се инжектира перманентен пигмент. Поради тази причина е невъзможно тя да изчезне по естествен начин чрез растежа на кожата и излющването на горния й слой.

Често задавани въпроси (FAQ)

Кожата се почиства и охлажда. Поставят се защитни очила.

Лазерният лъч таргетира пигмента на татуировката на принципа на селективната фототермолиза. Молекулите на пигмента се разбиват до големина, която е възможна да бъде погълната от защитните клетки на организма. Третираната зона временно изсветлява и се подува. Възможно е и наличие на капчици кръв.

Третираната зона се намазва с крем. Пациентът не трябва да мокри зоната поне 24 часа и трябва да я предпазва от слънцето и хидратира поне месец.

На организма са необходими поне 2 месеца след процедурата, за да се очисти от разградения пигмент. Крайният резултат зависи от вида на мастилото и техниката на татуиране. Татуировки, при чиято направа се е образувал белег, се заличават по-трудно.

Броят на процедурите зависи от много фактори, сред които вид на пигмента, техника на татуировчика, бързина и способност на организма да изхвърли пигмента и др…

Средният брой процедури за премахване са 10-14.

Процедурите се извършват най-рано през 2 месеца.

Възможно е да се получи изгаряне на кожата, хиперпигментации при излагане на слънце и алергична реакция от определени пигменти.

Върху третираната зона не трябва да се извършват други процедури поне 1-2 седмици.

Възрaст:

18 – 50+

Продължителност на процедурата:

5 - 30 мин.

Необходим брой процедури:

8 - 15 бр.

Тип процедура:

апаратна / лазерна

Цени на процедурите

  • Премахване на татуировка
    Мин. цена 140 лв.
  • Премахване на перманентен грим - вежди
    Мин.цена 100 лв.