Loading...

Криотерапия

Кожните заболявания подходящи за криотерапия

  • Вирусни брадавици
  • Хемангиоми
  • Кондиломи
  • Херпес на устните
  • Соларни кератози
  • Базалиоми
  • Кератоакантоми
  • Разширени съдове на лицето при розацеа
  • Себорейни веруки и др.

Какви са предимствата?

Криотерапията е ефективен и значително евтин метод, с много добри козметичнио резултати. При него не е необходим болничен престой и не съществуват страничните реакции от останалите хирургични методи.
Криотерапията е метод на лечение, които се използват в съвременната медицина и козметология, благодарение на простотата и удобството, но най-вече поради изключителната й ефективност. Студът действа върху нервните окончания на кожата и рефлектира във вегетативната нервна система. Под влияние на криотерапията се променят биохимичните процеси не само в клетките, които непосредствено са подложени на въздействието, но и в дълбоко лежащите тъкани. В резултат на това се подобрява храненето на кожата. Благотворното влияние на студа и удивителната му способност да подмладява клетките се прилагат в най-новите крио процедури с anti-age ефект.

В практиката за криотерапия се използват сняг от въглена киселина и течен азот. При лечение със сняг от въглена киселина се предизвикват различни деструктивни промени в кожата в зависимост от налягането и експозицията /времето за действие със сняг/. В този случай криотерапията окaзва понижаващо температурата, противовъзпалително, противосърбежно и обезболяващо действие. Криомасажът със сняг от въглена киселина се прилага при мастна себорея, розация, акне, отпусната кожа. Той се провежда с минимално налягане и кратковременно въздействие въру съдовете и жлезите на кожата, нервно-рецепторния апарат, мускулите на лицето. Това способства за намаляване на червенината при розация, разнасяне на възпалителни инфилтрати при акне, повишаване тонуса на лицевата мускулатура и понижаване на секрецията на мастните жлези при мазна кожа. Най-подходящи свойства за криотерапия притежава течният азот. Той има ниска температура (-1960С), не е токсичен, не е взривоопасен, химически е неинертен и не е скъп. Съхранява се и се транспортира в специални (Дюарови) съдове. Течният азот съдържа 96% азот и 4% кислород. Показание за криотерапия с течен азот има при кавернозни хемангиоми, хронична екзема, фурункули в начален стадий, дифузно и огнищно-гнездно оплешивяване, брадавици, кондиломи, кератоми, фиброми, червен плосък лишей, аденом на мастните жлези, келоиди, хиперкератоза, розацея, акне, бръчки, отпусната кожа. Течният азот притежава висока лечебна активност.

Криотерапията се прилага най-често и при травми, изкълчвания, артрит, подагрозен пристъп, когато са в остра фаза. Използва се и за отпускане на спастични мускули в слединсултно състояние, когато те са твърди и трудно подвижни. Тази терапия е много ефективна при третирането на целулит, тъй като активира микроциркулацията и обменните процеси, намалява отлагането на мазнини, стяга и изглажда кожата. За корекция на фигурата и борба с целулита са разработени специални криосауни. Тяхното предимство е постигането на оптимален резултат за много кратко време – не повече от 3 минути е продължителността на процедурата и престоя в криосауната при -110° С. По време на терапията средната телесна температура достига до 12 С, макар че най-ниската температура може да бъде 5 С. Вътрешната телесна температура не се променя по време на терапиятя, докато след нея е възможно да се понижи. Странното е, че някои пациенти сравняват усещането със сауна при +110 С.

Криотерапията се извършва чрез замразяване на повърхността на кожата за няколко секунди с течен азот, посредством специални инструменти. След процедуата е възможна поява на мехурче, което се третира с антисептични средства и заздравява за 7-10 дни с минимален или липса на белег.

Цени за процедура:

Криотерапия……………………………………………………………Мин.цена 60лв.

Ексцизия след криотерапия………………………………………Мин.цена 50лв.