Loading...

Лазерна епилация

Традиционните лазерни или IPL технологии използват кратки импулси, прилагащи огромно количество енергия на един квадратен сантиметър. Енергия достига до основата на космения фоликул единствено чрез пигмента меланин. Но кожата и червените кръвни клетки имат подобен коефициент на поглъщане, като меланин, и следователно също  усвояват високите нива на енергия, произведени от лазерните и IPL технологии.

SHR е революционен подход, основаващ се на доставянето на големи количества енергия, но с нисък интензитет. По този начин космения фоликул се нагрява до нужната степен, но без болка! SHR означава Super Hair Removal т.е. технология за трайно обезкосмяване със зашеметяващ ефект. Системата комбинира лазерна технология и предимствата на пулсовата светлина за  постигане на практически безболезнено премахване на нежеланото окосмяване. SHR технологията, от друга страна, използва меланина като проводник само частично (50%), и внимателно пренася енергията през кожата и чрез меланина достига до космените фоликули. По-бавния, но по-дълъг процес на нагряване е значително по-ефективен за трайно обезкосмяване отколкото високите и кратки нива на енергия. Следователно, при SHR  технологията енергията е преминала през тъканта няколко пъти (In Motion) с ниска концентрация на енергия, но голяма честота на повторения .

Soprano ICE Platinum, който работи в клиника МИРАБЕЛ, предлага  SHR епилация, използвайки синергичната полза от три диодни технологии, събрани в една  и съчетава 3 лазерни дължини на вълните в един иновативен накрайник, едновременно насочвани в различни по дълбочина тъкани и анатомични структури на космения фоликул.

Силата на трите

SOPRANO ICE PLATINUM КОМБИНИРА ПРЕИМУЩЕСТВАТА НА ТРИТЕ ДЪЛЖИНИ НА ВЪЛНATA И ПОСТИГА ОТЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ, ПРЕВЪЗХОЖДАЩИ ВСЕКИ ПОДХОД, ИЗПОЛЗВАЩ САМО ЕДНА ДЪЛЖИНА НА ВЪЛНАТА.

Празнуайки 10 години всепризнат успех, Alma Lasers с гордост представя Soprano Ice Platinum, базирана на трио клъстерна диодна технология. Platinum edition събира трите най-ефективни дължини на вълната в един-единствен иновативен накрайник, който едновременно е насочен към различни дълбочини в тъканите, както и към различни анатомични структури в рамките на космения фоликул. Комбинирайки нивата на поглъщане и проникване на три дължини на вълната, заедно с оптимално покритие на зоната, комфорта и ниските разходи за поддръжка на диодните лазери, Soprano ICE Platinum се отличава с изключителен профил на безопасност и ефективност.

ALEX 755 nm

Оптимален спектър на покритие: фототип и цвят на косъма

Александритната дължина на вълната прeдлага по-мощно поглъщане на енергията от меланина, което го прави идеален за различни фототипове и най-вече за светли и тънки косми. С по-повърхностно проникване, 755 nm дължина на вълната е насочена към разрушаване на космения фоликул и е особено ефективна за повърхностно окосмяване в области като вежди и горна устна.

SPEED 810 nm

Време за третиране – намалено наполовина

Дължина на вълната 810 nm при класическата лазерна епилация позволява дълбоко проникване в космения фоликул с висока средна мощност, повече повторения и голяма (2 см) работна площ за по-бърза процедура. При дължина на вълната от 810 nm, нивото на абсорбция на меланин е умерено, което го прави безопасен при тъмен фототип. С възможностите си за дълбоко проникване, лазерът с тази дължина на вълната е насочен към разрушаване на булбарната везикула и булбуса на космения фоликул, а проникването на умерена дълбочина в тъканите пък го прави идеален за епилация на ръце, крака, бузи и брадичка.

YAG 1064 nm

Специално разработен за тъмен тип кожа

YAG 1064 дължина на вълната се характеризира с по-ниска абсорбция на меланин, което е изключително подходящо решение за тъмни типове кожа. Същевременно 1064 nm осъществява най-дълбокото проникване в космения фоликул, за да разруши булбуса и папила, както и третиране на подкожни косми в зони като скалп, подмишници и интимни области. Със своята по-висока абсорбция на вода, генерирайки по-висока температура, включването на 1064 nm дължина на вълната увеличава термичния профил на цялостната процедура за постигане на най-ефективната лазерна епилация.
 
  • За най-широка гама от видове и цвят на косъма
  • За всички типове кожа, дори такава с тен
  • Може да се прави през цялата година,
  • Достигане на трудно достъпни места
  • Подходяща е за всички части на тялото, както за мъже, така и за жени

Възрaст:

14 - 50+

Продължителност на процедурата:

5 - 40 мин. в зависимост от зоната и обхвата

Необходим брой процедури:

до 8 бр.

Тип процедура:

апаратна / лазерна

Често задавани въпроси (FAQ)

Космите над нивото на кожата в зоната, която ще бъде третирана, следва да бъдат предварително отстранени чрез депилaтоар или избръсване.

Използват се 3 комбинирани дължини на вълните, обхващащи оптимален спектър на лечебно действие.

ALEX 755 nm : предлага по-мощно поглъщане на енергия от меланина, идеално за най-широка гама от типове и цветове коса, особено светла и тънка коса.

SPEED 810 nm – Diod laser: предлага дълбоко проникване в космения фоликул с висока средна мощност, по-висока честота и голямо поле на третиране  за бързо лечение, позволявайки повече сесии за по-кратко време

Nd:YAG 1064nm: вълната има умерено поглъщане на енергия от меланина, което я прави идеално решение за по-тъмна кожа В същото време,предлага най-дълбокото проникване в космения фоликул. Това  генерира по-висока температура, което в комбинация с контактното охлаждане е най-ефективното решение в борбата с обезкосмяването.

По време на процедурата се усеща лека, според повечето хора приятна топлина.

Нанася се хидратиращ и охлаждащ крем, след което се поставя силна фотозащита, както и следващите за около 30 дни и повече. Трябва да се избягват горещи процедури и физическо натоварване в деня на процедурата.

Терапията се смята за успешна ако са премахнати около 90% от космите, а останалите 10% са станали по-тънки и светли. Обикновено се намаля перманентно броя на растящите косми с повече от 80%, шест месеца след терапията. Когато космите са фини или светли, или кожата е тъмна е възможно да са необходими повече от осем процедури за постигането на оптимален ефект.

За трайно обезкосмяване са необходими средно 6-8  процедури, в зависимост от цвета на кожата и косъма, пол, възраст,както и от третираната зона. Процедурите се провеждат през интервал от 4-6 седмици. За да бъде задържан постигнатия ефект е необходимо една поддържаща процедура на 4 или 6 месеца.

По време на процедурата може да се усети парене, усещане което е с пъти по-поносимо в сравнение с по-старите методи за фотоепилация. При работа с SHR от некомпетентни лица може да се получи лека степен изгаряне на кожата.

Лазерната епилация SHR може да се комбинира с различни естетични процедури, но е необходимо преди или след някой да има почивка от минимум 2 месеца (хиалуронови филъри, обемни филъри, мезотерапия).

Цени на процедурите

Възможно е цените посочени в сайта да не са актуални!

Зона
1 процедура Жени
Пакет 6 процедури Жени
Вежди
15лв.
70 лв.
Скули
20 лв.
95 лв.
Бакембарди
20 лв.
95 лв.
Горна устна + брадичка
35 лв.
170 лв.
Горна устна
20 лв.
95 лв.
Брадичка (долна челюст)
20 лв.
95 лв.
Цяло лице
50 лв.
240 лв.
Шия
25 лв.
120 лв.
Подмишници
30 лв.
145 лв.
Ръце ½
80 лв.
285 лв.
Ръце – цели
140 лв.
670 лв.
Рамене
65 лв.
310 лв.
Ареоли
15 лв.
70 лв.
Корем + гърди
65 лв.
310 лв.
Гърди
20 лв.
95 лв.
Корем
50 лв.
240 лв.
Коремна линия
25 лв.
120 лв.
Гръб + кръст
180 лв.
865 лв.
Гръб
150 лв.
720 лв.
Кръст
50 лв.
240 лв.
Интимна област /цяла/
90 лв.
430 лв.
Триъгълник /външни бикини/
50 лв.
240 лв.
Бедра
250 лв.
1200 лв.
Подбедрици
210 лв.
1010 лв.
Цели крака
400 лв.
1920 лв.
Седалище
100 лв.
480 лв.
Интим (цял) + подмишници
105 лв.
505 лв.
Интим (цял) + кореман линия
100 лв.
480 лв.