Радиочестотен пилинг + iTED
Loading...

Радиочестотен пилинг + iTED

Радиочестотният пилинг е процедура, която се извъшва в няколко етапа. Първата стъпка създава множество контролирани микро перфорации с малки зони на аблация (излющване) на кожата чрез множество миниатюрни електроди (подобно на СО2 лазерния пилинг). Вторият етап е т.н. термална фаза, чрез която се загрява дълбокия слой на кожата (дермата) което стимулира образуването на колаген. Последния етап е въвеждането на различни видове вещества (според нуждите на пациента) през създадените каналчета чрез ултразвук. Това стимулира организма и подобрява излъчването на кожата, неравномерния тен, както и заличава белези и неравности по кожата. Възстановителния период е много по-кратък от този при лазерния пилинг.

Тази процедура осигурява високоефективен пилинг за всички типове кожа. Чрез нея лесно се постига свежа, гладка и сияйна кожа.

 • Фини и средно дълбоки бръчки
 • Белези (от акне или травма)
 • Разширени пори
 • Стрии
 • Отпусната кожа
 • „Възрастови петна“
 • Лунички
 • Неравномерен тен на кожата
 • Подобряване на текстурата на кожата
 • Алопециа (оплешивяване)

Възрaст:

18 - 50+

Продължителност на процедурата:

45 - 60 мин.

Необходим брой процедури:

1 - 5 бр.

Тип процедура:

апаратна / радиочестотна

Често задавани въпроси (FAQ)

Извършва се задължителен медицински преглед. При анамнеза за рецидивиращи херпесни инфекции може да се назначи противовирусна профилактика. В деня на процедурата третираната кожата се почиства и върху нея се нанася обезболяващ крем.

По време на първа фаза, само малка част от кожата е аблатирана под формата на микроканалчета, което за разлика от лазерния пилинг причинява лека до средна болка. През втория етап се усеща приятно затопляне на кожата. През трета фаза може да се почувства леко изтръпване на кожата непосредствено над метални импланти, в това число и металокерамични зъбни коронки, което в никакъв случай не е болезнено.

След процедурата третираната кожа е зачервена и леко залющена. Можете да има леко подуване, което трябва да отзвучи в рамките на няколко часа. Очаквайте кожата да розовее за около 2 до 3 дни. Може да има образуване на корички, вследствие на секрета от микроканалчетата. Възстановителния период е в рамките на 3-5 дена. През този период третираната кожа трябва да бъде почиствана и третирана със специална медицинска козметика, назначена от лекар. Задължително е избягването на слънчева и изкуствена УВ светлина.

Първите резултати са видими след 4-6 дена. Кожата е по-гладка и стегната, излъчването е по-свежо. Процедурата придава по-млад външен вид. В рамките на 3-4 седмици се наблюдава допълнително подобрение на външния вид. За оптимални резултати е препоръчителен курс от няколко процедури.

За най-добри резултати обикновено препоръчваме серия от 3 до 5 третирания с разстояние от 2 до 4 седмици. Времето между процедурите варира и е индивидуално за всеки един пациент.

Хиперпигментации – те се среща по-често сред пациентите с по-тъмни кожи, когато третираният участък се излага на слънце или изкуствени УВ лампи (в нощни заведения или солариуми) през възстановителния период или когато са прилагани ретинолови продукти.

Желателно е всички инжекционни процедури (филъри, Б-T-Х, мезотерапия) да се извършват след провеждане на радиочестотния пилинг или 2 месеца преди, тъй като процедурата може да намали трайността им.

Цени на процедурите

 • Лице + iTED
  480 лв.
 • Една зона - 5 х 5 см
  мин. цена 150 лв.