Лазерен пилинг

C02 лазерният пилинг (ресърфисинг) премахва слоеве от кожата чрез фракциониран метод (отстраняват се колонки от кожата, оставяйки непокътната кожа около всяка една колонка, за по-бързо заздравяване) и стимулира образуването на колаген. Процедурата придава един по-сияен цялостен вид на кожата на лицето, шията и деколтето.

CO2 лазерният пилинг е най-доброто решение, ако желаете да получите най-видими резултати с едно третиране, за които ще са нужни множество процедури с други неаблативни методи.

Лазерният пилинг се извършва с голяма прецизност при висок контрол от страна на лекаря.

 • Фини бръчки
 • Дълбоки бръчки
 • Белези (от акне или травма)
 • Разширени пори
 • Стрии
 • Отпусната кожа
 • „Възрастови петна“
 • Лунички
 • Неравномерен тен на кожата
 • Подобряване на текстурата на кожата

Възрaст:

16 - 70+

Продължителност на процедурата:

45 - 60 мин.

Необходим брой процедури:

1 - 3 бр.

Тип процедура:

апаратна / лазерна

Цени на процедурите

 • Околоочен контур и клепачи
  300 лв.
 • Бузи
  450 лв.
 • Лице
  700 лв.
 • Шия
  700 лв.
 • Деколте
  800 лв.

Често задавани въпроси (FAQ)

Извършва се задължителен медицински преглед. Кожата не трябва да е била излагана на слънце или солариум поне 1 месец преди процедурата. Задължително да се преустанови използването на всякакви витамин А /ретинол/ съдържащи кремове с оглед превенция на поява на нежелана пигментация. Според преценка на лекаря може да се назначат избелващи кремове с цел превенция на образуването на кафяви петна (хиперпигментации) преди и след процедурата. При анамнеза за рецидивиращи херпесни инфекции може да се назначи противовирусна профилактика.

Хидратирайте се добре, пиейки достатъчно вода (поне 2 л. на ден) 1 – 2 седмици преди процедурата. 

В деня на процедурата третираната кожата се почиства и върху нея се нанася обезболяващ крем. Можете да носите ибупрофен в себе си, който да изпиете докато чакате с крема. Целта е да е започнал да действа с началото на процедурата.

Лекарят, с всяко едно преминаване на лазерния лъч, премахва напълно контролирано слоеве от горния слой на кожата (от порядъка на микрони). CO2 лазерът е с дължина на вълната 10 600 nm, което го поставя в невидимия инфрачервен спектър. Главната мишена на лъча е водата във и извън клетките на кожата. Поглъщането на лъча от водата води до вапоризирането й (изпаряване), а с нея и това на клетките. Процедурата е безболезнена, но е възможно леко усещане за боцкане в по-чувствителните зони.

След процедурата се усеща леко парене (подобно на това след излагане на слънце), което отзвучава в рамките на 1-2 часа. Възможно е наличие на лек преходен оток около очите.

Възстановителния период е в рамките на 5-10 дена, в зависимост от тежеста на пилинга. През този период третираната кожа трябва да бъде почиствана и третирана със специална медицинска козметика, назначена от лекар. Задължително е избягванети на слънчева и изкуствена УВ светлина.

Пациентите в клиника Мирабел получават подробни писмени и устни напътствия за необходимите грижи.

Първите резултати са видими след 10-14 дена. През следващите 3-6 месеца се синтезира нов колаген, поради което се наблюдава допълнително подобрение на външния вид. За оптимални резултати е препоръчителен курс от няколко процедури.

Честотата се определя в зависимост от вида на кожата, като варира през интервал от 3-4 седмици до една процедура на няколко месеца. Интервалите варират и поради факта, че трябва да се отдели свободно време за възстановяване (5-10 дена).

Хиперпигментации – те се среща по-често сред пациентите с по-тъмни кожи, когато третираният участък се излага на слънце или изкуствени УВ лампи (в нощни заведения или солариуми) през възстановителния период или когато са прилагани ретинолови продукти.

Желателно е всички инжекционни процедури (филъри, Б-T-Х, мезотерапия) да се извършват след лазерните или 2 месеца преди тях, тъй като лазерните лъчи могат да намалят трайността им.