GUNA Терапия

GUNA лаборатория разработи продукти и медицински апарат към тях – GUNAPHORESIS, работещ на принципа на резонансната магнитофореза. Абсолютно иновативна и ефикасна технология прилагана в медицинската практика за естетични и лечебни процедури. Апаратът GunaPhoresis подпомага транскутанното въвеждане на медикаменти, чрез използването на специален гел. GUNA методът съчетава принципите на класическата медицина и хомеопатията. Това е т.нар. физиологична регулативна медицина, която възстановява променената структура на тъканите без странични ефекти.

Резонансната магнитофореза има множество преимущества:

  •  Всеки медикамент може да бъде приложен директно в областта, засегната от съответното заболяване или козметичен дефект.
  •  Не оказва топлинни ефекти.
  •  Не оказва електрически ефекти.
  •  Притежава висок потенциал на проникване.
  •  Позволява персонализирано лечение.
  •  Действа синергично с конвенционалните мезотерапевтични техники.
  •  Без убождане – абсолютно безболезнено

Апаратът GunaPhoresis действа на принципа на РЕЗОНАНСНА МАГНИТОФОРЕЗА, тоест чрез транскутанна (интрадермална) доставка на активни ингредиенти. Апаратът използва специален генератор на магнитно поле (ELF) с изключително ниски честоти (< 100 Hz) и нисък интензитет (< 100 Gauss), способно да увеличи пропускливостта на клетъчната мембрана.

Специалното магнитно поле, генерирано от GunaPhoresis, не само въздейства на пропускливостта на мембраната в съответствие с добре познатите механизми на традиционната магнитна терапия (активиране на йонните помпи, повишаване на периферната циркулация, свързаният с нея локален прием на кислород и др.), но освен това въздейства и съгласно принципите на резонансната магнитотерапия.

Силата на това магнитно поле, съставено от синусоидални магнитни вълни (50 Hz) се модулира, чрез цифрови биофотонни сигнали, генерирани от портативен, преносим генератор. Това означава, че магнитната вълна „доставя“ сигнали, които са съответно кодирани (биофотони) и подбрани от оператора в съответствие с вида на продукта, избран за лечението и смесен с гела.

Електромагнитните вълни, използвани за лечението (нейонизиращи и непричиняващи хипертермия честоти) трябва да бъдат модулирани.

Това означава, че първоначалната челна синусоидална вълна (50 Hz) се преобразува в периодична вълна (широчинно-импулсна модулация), превръщайки се по този начин във вълна, доставяща съответно кодирани биофотонни сигнали.

Чрез GunaPhoresis може да се въздейства върху:

– Широки области, благодарение на излъчващата бобина.
– Точкови или линейни области, благодарение на тестовия накрайник (който може също да бъде използван и за въздействие в акупресурните точки).

GunaPhoresis позволява на оператора да регулира дълбочината на прилагане на електромагнитното поле на 3 различни нива, както следва:
• 0 (повърхностно)
• 1 (средно-около 15mm дълбочина)
• 2 (дълбоко-около 30mm дълбочина)
Дълбочината на приложение на полето зависи от типа на третираните тъкани и от дренажното ниво на клетъчния матрикс.

Дермо-проводящите гелове GUNA – Gel Beauty и Gel Therapy се препоръчват, тъй като са опаковани в херметизиран контейнер, което гарантира запазване на органолептичните характеристики, микробиологична стабилност и невъзможност за замърсяване.

Широкоспектърните електромагнитни трептения на живата материя и кодираното предаване на модулирани електромагнитни вълни (с изключително ниски честоти) са двата стълба, на които се основава резонансната магнитотерапия. Биологичните системи генерират електромагнитна енергия с широк спектър – от няколко Hz до 10’5 Hz. Поради факта, че всяка система е способна да поглъща енергия от типа, който е способна да излъчва,биофотонните модулации на продуктите на GUNA (със съответните честоти) се приемат от тялото.

На базата на тези научни принципи, GunaPhoresis е способен да въвежда GUNA MDs продукти, използвайки електромагнитните честоти на избрания продукт, в качеството на проправящ пътя му „Биологичен код за достъп“ (БКД). По този начин избраният продукт се „идентифицира“ като нечужд от човешкото тяло и може лесно да се абсорбира локално.

Прилагането на активни GUNA MDs директно в областта, засегната от съответно заболяване, или козметичен дефект, представлява важно преимущество, водещо до съкращаване на времето на лечение и по-бързото отшумяване на симптомите.
С този апарат се въвежда колаген на ампули ,специфичен за таргетни структури(TISSUE, MATRIX, MUSCLE, NEURAL, POLY) и за анатомични зони(NECK, SHOULDER, THORACIC, LUMBAR, KNEE, HIP и др.)

MD-MATRIX

Подпомага намаляването на мастните натрупвания
1. Подпомага намаляването на целулита
2. Подпомага изглаждането на портокаловата кожа

MD-MATRIX е нов медицински апарат, разработен от GUNA с цел намаляне на мастните натрупвания и целулита, които представляват крайните последствия от няколко фактора, такива като неправилно хранене, недостатъчни или липса на упражнения, напрегнатост, стрес и др.
Всички тези фактори предизвикват лоша оксигенация (насищане с кислород) на тъканите и акумулация на отпадъчни материи. Когато системата за отстраняване на отпадъците започне да се срива, отпадъчните продукти се натрупват и съединителната тъкан се насища с течност. Тази течност се наслоява и уплътнява, образувайки по този начин твърди торбички, които се „издуват“ и предизвикват трапчинки, придаващи на кожата вид на портокалова кора. Така се развива целулита.
Мастните клетки (адиоптиците) и натрупаните течности притискат и деформират съединителната тъкан, разкъсват колагеновите фибри и блокират кръвния и лимфния потоци. При тежки случаи, набъбналата тъкан разтяга болевите рецептори и предизвиква болка.
Препаратът MD-MATRIX е с основен компонент  колаген, който поддържа и възстановява съединителната тъкан и колагеновите фибри и таза изгражда опорна „биомрежа“, която осигурява стегнатост и плътност на кожата и е основата, върху която се надграждат всички останали структури.
GUNA Laboratories са обогатили състава с два забележителни ексципиента:лимонена киселина и никотинамид.  Лимонената киселина  реактивира клетъчния метаболизъм чрез стимулиране на производството на аденозинтрифосфат. Никотинамидът представлява витамин от група В, важен за редица метаболитни процеса, като освен това е и мощен антиоксидант, ускоряващ оксигенацията на тъканите. Освен това те спомагат за преноса, полагането и стабилизирането на колагена в съответните структури на кожата, там където е необходимо, поради проявения тропизъм към тях.
MD-MATRIX може да се използва и самостоятелно в качеството на много ефективно антиацелулитно или антиадипозно лечение чрез интрадермално инжектиране или абсолютно безболезнено чрез Трансдермалната доставка на MD-MATRIX, с магнитофорезас дермопроводящ гел (безиглена мезотерапия). Така се улеснява приложението и се осигурява качествена колагенова решетка – „биомрежа“, която е в основата на стегнатата и тонизирана кожа.

MD-MATRIX може да бъде инжектиран директно в съответните области на кожата, при което механично реструктурира тъканите. MD-MATRIX може да се използва, или самостоятелно в качеството на много ефективно антиацелулитно или антиадипозно лечение, чрез интрадермално инжектиране /иглена мезотерапия/, или като средство, поддържащо действието на други антицелулитни, или антиадипозни продукти. Трансдермалната доставка на MD-MATRIX, чрез магнитофореза с дермопроводящ гел (Gel Beauty) /безиглена мезотерапия/, или чрез дерморолери улеснява приложението и осигурява качествената колагенова решетка – „биомрежа“, която е в основата на стегнатата и тонизирана кожа. Така, новаторският формат на колагеновата формула, позволява на практикуващия терапевт да атакува пряко засегнатата зона на кожата, за постигането на по-добри и по-ефикасни резултати.

Протокол на приложение:

2 третирания през първите 2 седмици, последвани от 1 третиране седмично до постигане на ефект (средно 8-10 седмици, след което поддържащо се продължава с едно третиране месечно.

MD-TISSUE

Подпомага намаляването на видимите признаци на състаряване на кожата
1. Подпомага намаляването на бръчките
2. Подпомага овлажняването и ревитализацията на кожата

MD-TISSUE е нов медицински препарат, разработен от GUNA с цел да хидратира, тонизира, освежава, стяга кожата и намалява появата на бръчки и други признаци на нейното остаряване. Колагенът представлява основната компонента на съединителната тъкан и неговото отслабване, разрушаване и интоксикация са основните причини за състаряването на тъканите и кожата.
Когато човек остарява, епидермисът изтънява, вследствие на което бариерата, задържаща влагата в кожата намалява, водейки до прекомерно изсушаване на кожата. При остаряването, броят на епидермалните клетки намалява приблизително с 10% всяка година,колагеновите и еластинови фибри, допринасящи за еластичността на кожата се дефрагментират и износват. Тези промени предизвикват нейното сбръчкване отпускане.
Освен това бръчките се причиняват от често мръщене, биологично стареене, силни слънчеви увреждания пушене, лоша хидратация, замърсявания на кожата и др. Промените, предизвикани от вредното излагане на слънце, или тъй нареченото фотосъстаряване, включват суха , вяла кожа и появата на бръчки. Най-много бръчки се появяват по тези области на тялото, които са най-силно изложени на слънце: лице, врат, горната част на дланите и ръцете до лактите.
Основният компонент на MD-TISSUE е колагена, който ефективно поддържа и възстановява колагеновите фибри на матрикса на съединителната тъкан, като по този начин осигурява качествена колагенова решетка – „биомрежа“, която придава контур, стегнатост и тонус на кожата и е основата, върху която се надграждат всички останали структури.
GUNA Laboratories са обогатили състава на MD-TISSUE с няколко забележителни поддържащи компонента: аскорбинова киселина (витамин С), магнезий, пиридоксин хидрохлорид (витамин В6), рибофлавин (витамин 82) и тиамин хидрохлорид (витамин В1). Тези вещества са от голямо значение за съхраняване младостта на кожата и спомагат за преноса, полагането и стабилизирането на колагена в съответните структури на кожата, там където е необходимо.
MD-TISSUE може да бъде инфилтриран (инжекционно или чрез магнитофореза) директно в съответните области на кожата, при което механично реструктурира тъканите и изглажда бръчките. MD-TISSUE може да се използва самостоятелно или като средство, поддържащо действието на други продукти, като хиалуронова киселина или Б0т0кс. Така, новаторският формат на колагеновата формула, позволява да се атакуват пряко засегнатата зона на кожата, за постигането на по-добри и по-ефикасни резултати.

MD-TISSUE може да бъде инжектиран директно в съответните области на кожата, при което механично реструктурира тъканите и изглажда бръчките.MD-TISSUE може да се използва или самостоятелно в качеството на много ефективно антистареещо лечение, чрез тунелно, или интрадермално инжектиране /иглена мезотерапия/, или като средство, поддържащо действието на други противосъстаряващи продукти, като хиалуронова киселина или Б0т0кс. Трансдермалната доставка на MD-TISSUE, чрез магнитофореза с дермопроводящ гел (Gel Beauty) , или чрез дерморолери, улеснява приложението и осигурява качествената колагенова „биомрежа“, която е в основата на стегнатата и тонизирана кожа.

Протокол на приложение:
2 третирания през първите 2 седмици, последвани от 1 третиране седмично до постигане на ефект (средно около 8-10 седмици), след което поддържащо се продължава с едно третиране месечно.

Цени на процедурите

Цена за една процедура 70.00 лв.
Пакет от 4 процедури 225.00 лв.