Лазерно лечение на гъбички по ноктите
Loading...

Лазерно лечение на гъбички по ноктите

Онихомикозата е широко разпространена болест по ноктите. Нейното лечение има ограничен избор от методи, често неефективни. В лечението на гъбичките на ноктите се използват локални противогъбични кремове, които не могат да проникнат в нокътя достатъчно надълбоко, за да го избавят напълно и сигурно от тази патология. За повишаване ефективността на терапията локалното приложение на антимикотични средства се съчетава с вътрешен прием на антимикотични препарати. Недостатък на пероралната тeрапия се явява изразеното токсично въздействие върху черния дроб – хепатотоксичност, в резултат на което лечението с тях нанася повече вреда, отколкото полза.

 

 • Разрушени нокътни плочки
 • Гъбични ифекции от всяко естество по ноктите и кожата около ноктите
 • Подходяща за ноктите на ръцете и краката

Цени на процедурите

 • 1 палец
  80 лв.
 • 1 пръст
  60 лв.
  Процедурата се предлага и на разсрочено плащане без лихва при по-голям брой пръсти.

Възрaст:

18 - 50+

Продължителност на процедурата:

20 - 30 мин.

Необходим брой процедури:

3-4 бр. през 21 дни

Тип процедура:

апаратна / лазерна

Често задавани въпроси (FAQ)

Преди процедурата е необходимо ноктите да бъдат почистени без лак върхъ тях.

Процедурата се извършва с Alma laser Harmony XL. Пациентът е с предпазни очила. Усещането на пациента е леко затопляне или парене при обстрелване с лазера на зоните с гъбична инфекция.

След процедурата е необходимо да се приема по-голямо количество вода. При необходимост по предписание на доктора може да се използват някакви локални лекарства и медикаменти за повишаване на имунната система.

Резултатите от курса на лечение стават видими още след първия сеанс. Важен е фактът, че скоростта на проявяване на резултата зависи от метаболизма на всеки човек. За да се помогне на лимфната система да избави организма от инфекцията, се препоръчва  употребата на достатъчно количество вода, а също и приема на имуностимуланти.

Всеки сеанс продължава от 20 до 30 минути. Лечението се състои от 3 до 4 сеанса с период на почивка между процедурите от минимум 21 дни. След това се провежда преглед след 3  месеца и при необходимост се повтарят процедурите.

 

Усещането за парене след процедурата да продължи до края на деня при сериозни инфекции.

Лазерът  може да бъде използван самостоятелно или в съчетание с други медикаментозни или локални методи (медицински педикюр).