V Световен конгрес по дерматоскопия (WCD 2018), Солун, Гърция
V Световен конгрес по дерматоскопия (WCD 2018), Солун, Гърция

Първият Световен конгрес на Международното дружество по дерматоскопия се състоя през 2006 г. в Неапол (Италия). Оттогава Международното дружество по дерматоскопия организира Световни конгреси на всеки три години в Барселона (Испания), Бризбейн (Австралия) и Виена (Австрия). По време на Световния конгрес през 2015 г. събитието привлече повече от 1000 участници от цял ​​свят.

Д-р Мирослав Драголов  и д-р Недялко Драголов присъстваха на 5-ия Световен конгрес по дерматоскопия, организиран от Международното дружество по дерматоскопия (IDS) и проведен на 14-16 юни 2018 г. в Солун, Гърция.

Основните теми, освен дерматоскопията разбира се, бяха различните видове кожни тумори, конфокалната микроскопия, оптичната кохерентна томография, меланома, немеланомен рак на кожата, невуси, доброкачествени немеланоцитни тумори, трихоскопия, инфламатоскопия (дерматоскопия за диагностика и мониториране на псориазис и други възпалителни и автоимунни кожни заболявания), ентомодермоскопия, нови лечения на меланом, нови лечения за немеланомен рак на кожата, дермакоскопия за мониторинг на терапевтичния отговор, дермакоскопия и биологично лечение, дермакоскопия и целеви терапии, теледерматология и теледерматоскопия.

Прегледай се

Имаш дерматологичен или венерологичен проблем?
Д-р и д-р Драголов са тук, за да ти помогнат да го решиш.