XXVII Годишен есенен конкурс на EADV В Париж, Франция
XXVII Годишен есенен конкурс на EADV В Париж, Франция

От 12 – 16 септември се проведе 27-ят годишен есенен конгрес на Европейската Академия по Дерматология и Венерология (EADV) в столицата на Франция – Париж.

EADV е сдружение с нестопанска цел, създадено през 1987 г., чиято мисия е да постигне напредък в областта на клиничните, научните изследвания, образованието и обучението в областта на дерматологията и венерологията. EADV е най-голямата организация в Европа, фокусирана върху дерматология и венерологията и една от най-големите в света след Американската Академия по Дерматология (AAD).

EADV е домакин на най-големият годишен конгрес по дерматология и венерология в Европа, на който присъстваха д-р Недялко Драголов и д-р Мирослав Драголов от Мирабел – Бургас.

Тази година основните акценти бяха новости в лечението на псориазис, дерматологична онкология, лечение на алопеции, акне, розацея и атопичен дерматит. Особено внимание се обърна и на детската (педиатрична) дерматология и дерматоскопията, като средство за ранно откриване на кожни карциноми. Последният ден на конгреса беше посветен на новостите в естетичната и анти-ейдж медицина.

Прегледай се

Имаш дерматологичен или венерологичен проблем?
Д-р и д-р Драголов са тук, за да ти помогнат да го решиш.