XXVI Софийски дерматологични дни “Проф. Асен Дурмишев”

От 02-ри до 05-ти ноември се проведоха ежегодните XXVI Софийски дерматологични дни “Проф. Асен Дурмишев”, организирани от Българското дерматологично дружество (БДД), чийто член е и д-р Драголов от клиника „Мирабел“ – Бургас, който също присъства на събитието.

Теми на събитието бяха  “Неопластични заболявания на кожата”, “Алергодерматози”, “Инфекциозни дерматози”, “Автоимунни дерматози” и “Редки и наследствени синдроми”.

В научната програма взеха участие световноизвестни дерматолози и уважавани лектори като:

  • Проф. Джовани Пелакани – ръководител на Университетската клиника по дерматология и катедрата по дерматология към Университета по медицина, Модена, декан на Факултета по медицина, Модена и президент на 24-ия Световен конгрес по дерматология (WCD) – Милано 2019.
  • Проф. Мартин Баго – ръководител на клиниката по дерматология и пластична хирургия към болница Сен Луи, Париж, Франция.
  • Проф. Ларс Френч – ръководител на клиниката по дерматология в Цюрих, Швейцария.
  • Д-р Колм О’Махони – консултант в болница Гросвенър, Честър, Великобритания.

БДД е най-старото научно медицинско дружество в България, основано на 23 октомври 1923г. Негов първи председател е проф. Богомил Берон. По инициатива и под ръководството на БДД са проведени редица национални конференции и конгреси по дерматология и венерология. Дружеството организира и редица други прояви и международни форуми. Връх в развитието и международното утвърждаване на Българската дерматологична школа е провеждането на 3-ия Международен пролетен симпозиум на Европейската Академия по Дерматология и Венерология (EADV) от 19-ти до 22-ри май 2005 г. в София. Участие взимат около 1600 дер­матолози от над 62 страни, правейки го първият медицински форум от подобен ранг, провеждан в България. От 1992 г. по инициатива на проф. Асен Дурмишев Българското дерматологично дружество провежда ежегодно през месец ноември “Софийски дерматологични дни”.

Сайт на дружеството: www.bg-derm.org

Прегледай се

Имаш дерматологичен или венерологичен проблем?
Д-р и д-р Драголов са тук, за да ти помогнат да го решиш.