XXVI Годишен есенен конгрес на EADV в Женева, Швейцария
XXVI Годишен есенен конгрес на EADV в Женева, Швейцария

От 13-ти до 17-ти септември се проведе 26-ят годишен есенен конгрес на Европейската Академия по Дерматология и Венерология (EADV) в столицата на Швейцария – Женева. Тази година EADV отбелязва 30 години от създаването си.

EADV е сдружение с нестопанска цел, създадено през 1987 г., чиято мисия е да постигне напредък в областта на клиничните, научните изследвания, образованието и обучението в областта на дерматологията и венерологията. EADV е най-голямата организация в Европа, фокусирана върху дерматология и венерологията и една от най-големите в света след Американската Академия по Дерматология (AAD).

EADV е домакин на най-големият годишен конгрес по дерматология и венерология в Европа, на който присъства и д-р Драголов от Мирабел – Бургас.

Тази година основните акценти бяха алергичните и автоимунни заболявания, меланомни и не-меланомни кожни тумори, заболявания на ноктите и кожните придатъци (алопеции), акне и розацеа и атопичен дерматит. Особено внимание се обърна и на детската (педиатрична) дерматология и дерматохирургията, както и на открития в локалната и системна терапия. 

Прегледай се

Имаш дерматологичен или венерологичен проблем?
Д-р и д-р Драголов са тук, за да ти помогнат да го решиш.