XVI Световен конгрес по естетична и анти-ейдж медицина (АМWC 2018)
XVI Световен конгрес по естетична и анти-ейдж медицина (АМWC 2018)

Кои са новите постижения в естетиката? Кои са най-честите операции? Кои са най-новите научни разработки? Кой не е помислил да подобри външния си вид поне веднъж в живота или да запази здравото и младо лице през целия си живот, за да изглежда по-добре на „селфита“ или обикновени снимки?

16-тият световен конгрес по естетика и анти-ейдж медицина (АМWC), под висшия патронаж на Неговата Високопреосвещенство Принц Албер II на Монако, се проведе във форума „Грималди“ от 4 до 7 април 2018 г. и събра над 10 000 лекари, медицински специалисти, учени и водещи компании от повече от 120 държави. Тази международна конвенция предостави отлична възможност да се насърчи свободният обмен на идеи, да се тестват нови методологии и да се осъществят нови професионални контакти.

Както отбелязва Световната здравна организация, безопасността на пациентите играе решаваща роля във всяка медицинска процедура и трябва да се подсигури от всички участващи  страни чрез отговорно, компетентно и комуникативно отношение. Наднорменото тегло, естетичните дефекти и козметичните анти-ейдж процедури често са резултат от социално-психологически фактори.

„Подобряването на физическия облик е по-позитивно и по-привлекателно във всяка възраст, при условие че се прави правилно“, каза д-р Тиери Бесинс (Пластичен хирург, Ница, Франция).

Естетичната медицина определено е чувствителен въпрос, който включва социално значими и правни въпроси, особено по отношение на трансджендъризма (преждевременното чувство за раждане в неправилното тяло) което в момента се обсъжда глобално.

Прегледай се

Имаш дерматологичен или венерологичен проблем?
Д-р и д-р Драголов са тук, за да ти помогнат да го решиш.