Мирабел истории: Увиснала кожа след отслабване? Виж поразителната история на Вики
Мирабел истории: Увиснала кожа след отслабване? Виж поразителната история на Вики

Всички знаем какви промени могат да настъпят за тялото на една жена след раждането. От качването на килограми, през стриите и белезите от раждането. Готови сме да минем през всичко в името на малкото съкровище, което ще ни дарява с любов.

Но каквото и да си говорим, всяка дама се нуждае да се чувства красива и тайно мечтае да се върне в любимата рокля от преди бременността.

Свалянето на килограмите обаче също носи своите рискове. Всяка кожа е различна и понякога еластичността ѝ ни предава. Корема се прибира, но кожата остава увиснала и набръчкана. Започва лутането между всякакви мазила, колани, упражнения, дори по-драстични мерки като пластична хирургия и въпросът „Ще се прибере ли някога кожата или все така ще ме е срам?”.

Малко известен е фактът, че има и други много по-ефективни и безболезнени методи.

Силната Вики и нейното желание за промяна

Следващата история е за наша пациентка, чиято самоличност ще запазим и ще наречем Виктория. Вики е героиня. Майка не на едно, а на цели 3 деца! След като се е посветила на децата, тя най-накрая решава да отдели време за себе си и да си подари това самочувствие и увереност, което всяка жена заслужава.

След 3 процедури криолиполиза сваля зашеметяващите 13 килограма. Тогава идва следващото предизвикателство – cutis laxa, по-известно като отпускане на кожата. Вики обаче е боец и твърдо вярва, че ще се справи това. Но е категорична за едно – без хирургични намеси. Тя вярва, че ще се справи с проблема благодарение на най-модерните технологии в медицината.

Това нейно решения я доведе в Мирабел. Обърна се към нас с молба за помощ и желание за промяна. След обстоен преглед д-р Мирослав Драголов  назначи на Вики прилагане на лазерен пилинг – ресърфъсинг с фракционен CO2 лазер.

При този метод контролирано се премахват микроскопични слоеве от горния слой на кожата. Тялото реагира като стимулира производството на нов колаген и еластин. Създават се нови клетки, а с това и нова, млада кожа. След процедурата е важно да се ползва добра слънцезащита и цял бански.

Как действа лазерният пилинг при стягане на отпусната кожа?

Чрез топлината на лазера термично се стимулира ремоделирането на кожата чрез стимулация на фиброцитите – клетките, които образуват колаген. Действа и на еластозата – отпускането на еластиновите влакна. Крайният резултат – кожата се прибира, като става по-гладка и по-стегната. При добра грижа за тялото ефектът от процедурата е траен и няма нужда от повторения.

Резултатът след лазерния пилинг

Само след една процедура резултатът е поразяващ. Кожата на корема е напълно прибрана. И всичко това без белези от скалпел, без рязане, без болка.

Стягане на корем след разждане. Прибиране на увиснала кожа след отслабване чрез лазерен пилинг.

Благодарим на Вики, че ни се довери, за тази важна стъпка по пътя към мечтаната увереност.

Прочети повече за лазерния пилинг

Прегледай се

Имаш дерматологичен или венерологичен проблем?
Д-р и д-р Драголов са тук, за да ти помогнат да го решиш.