Как да планирам естетичните си процедури?
Как да планирам естетичните си процедури?

Понякога ни се иска всичко да стане тук и сега. Когато това се отнася до естетичните процедури обаче, е по-добре да подходим внимателно и да не пренебрегваме съветите на лекарите. Така ще можете не само да изберете правилните процедури, но и да се състави план, съобразен с целите и бюджета ви.

В наши дни съществуват множество опции за разкрасяване, за справяне с дерматологични проблеми и за подмладяване на кожата. Ако искаме или имаме нужда от това да подобрим вида си преди следващото лято, например, може би не трябва да чакаме последните месеци на пролетта. Нормално е да оставим грима и прическата за последния ден, но започнете консултациите с дерматолог и самите процедури от рано, особено ако се налагат по-голям брой интервенции. По този начин ще си осигурите най-добри резултати и няма опасност да похарчите куп пари за минимален или никакъв ефект.

 

Направете информиран избор

На първо място – информирайте се. Както имате личен стоматолог, така е добре да намерите свой личен дерматолог, с когото да обсъждате какво е най-подходящо за вас. Чрез него ще можете да се ориентирате за спецификите на всяка интервенция, времето за възстановяване и дълготрайността на ефектите от самите процедури. Така ще можете лесно да планирате на какво да се подложите и кога – според ежедневието и нуждите ви.

 

Предвидете време за възстановяване след процедурите

Планирайте според сезоните и събитията. Някои процедури не са подходящи за извършване през лятото, заради силната слънчева светлина. Други изискват няколко посещения за рамките на седмица или две. Трети пък имат малко по-дълъг период за възстановяване и не е добра идея да влезете в дерматологичния кабинет на предходния ден. Чест съвет е да се използват дългите уикенди покрай национални празници, за да улесните възстановяването. Така не рискувате да ви виждат и в офиса в не толкова перфектен вид.

Продължителна грижа за кожата

Не на последно място, бъдете наясно със себе си и желанията си. За някои посещението на клиника за естетична дерматология е по изключение. Това все пак не изключва съветването с лекар, върху което вече наблегнахме. В интернет можем да прочетем много за всяка процедура, но всеки организъм има и свои индивидуални специфики. Ако пък ще са ви нужни чести посещения, тогава може би връзката с лекаря-специалист ще дойде далеч по-естествено. Винаги можете да се обърнете към него за изготвянето на ваш личен годишен план, чрез който винаги да изглеждате перфектно.

 

Прочети повече за изготвянето на персонален естетичен план

Прегледай се

Имаш дерматологичен или венерологичен проблем?
Д-р и д-р Драголов са тук, за да ти помогнат да го решиш.