5 топ процедури за лечение на Акне и белезите от него
5 топ процедури за лечение на Акне и белезите от него

Акнето е чест спътник на хората по време на пубертета им – не случайно се нарича още „младежки пъпки“. Независимо от възрастта обаче, човек трябва да е внимателен към проявата и третирането му. В клиника Mirabel извършваме множество процедури, които могат да спомогнат за справянето с този не особено приятен и изключително чест проблем.

Повече за заболяването акне прочетете тук.

Нека да разгледаме действието на някои естетични процедури, които третират акнето. Разбира се, преди да пристъпите към конкретен вид лечение е задължително да се консултирате със специалист дерматолог, който да ви прегледа и да прецени най-подходящия вид терапия.

Запишете час за преглед при дерматолог в клиника Мирабел Бургас.

––

Процедури за лечение на акне

  • Hydrafacial – тази процедура почиства порите в дълбочина, без да създава дискомфорт или да изисква време, след извършването ѝ, за възстановяване. Лечението е с успокояващ, овлажняващ и антиоксидиращ ефект спрямо кожата. Чрез нея първо се отстраняват мъртвите клетки. Спираловидната дюза на апарата за Hydrafacial едновременно „изсмуква“ замърсителите в кожата и прилага овлажняващ серум. След това, без нужда от изстискване, друга дюза обира черните точки (комедони). Накрая кожата се третира външно с хиалуронова киселина, витамини и антиоксиданти. Процедурата е приятна и подходяща за всеки.
  • Кислородно почистване – познато също като „кислородна мезотерапия“. Тази процедура предоставя прекрасна превенция и лечение на акне, чрез  смесване на  витамин С с физиологичен разтвор. Основните ѝ предимства са хидратацията, липсата на болка и евентуално кървене, а комбинацията с витамин С дава по-бърз и надежден ефект от избелващите кремове.
  • Инжекционна мезотерапия – чрез инжектирането на различни вещества в кожата и подкожната тъкан може да се преборите с акнето. В кожата се въвежда антибактериален комплекс, предназначен за мазна и комбинирана кожа с тенденция към пъпки и черни точки. Той се бори с възпалението и сърбежа директно в проблемната област и помага ефективно за редуцирането на бактериалната колонизация. В допълнение, минимизира появата на разширени пори, възстановява баланса и пигментацията на кожата.

    Макар да звучи малко страшно, всъщност процесът е почти безболезнен и не крие никакви опасности. Единствен недостатък са следите от убождания в часовете след процедурата и евентуалната поява на леки синини.

––

Процедури за премахване на белези от акне

  • Радиочестотен пилинг – тази процедура е предимно естетична. Тя не лекува активно акне, но отстранява белезите по кожата, останали от него. Има дълготраен резултат и кратък период на възстановяване (3-5 дена), но може да причини дискомфорт в първата си фаза. Тя е свързана с множество малки перфорации на кожата от миниатюрните електроди на апаратурата. Втората стъпка загрява дълбокия слой на кожата, за да се стимулира естественото образуване на колаген. В края кожата се третира със съответните серуми, според индивидуалните нужди на пациента.
  • Лазерен пилинг – това също е естетична процедура, която можете да използвате в борбата с белезите от акне. Извършва се от лекар, който с висока прецизност насочва лазерните лъчи контролирано към дермата. Премахват се микроскопични колонки кожа, заобградени от непокътната тъкан. От здравата тъкан мигрират клетки, които се стремят да възстановят наранената. Стимулира се образуването на нов колаген. Лазерният пилинг е безболезнен. Възможно усещане за леко боцкане в по-чувствителните зони.
Прегледай се

Имаш дерматологичен или венерологичен проблем?
Д-р и д-р Драголов са тук, за да ти помогнат да го решиш.