7 причини, които карат мъжете да обожават лазерната епилация
7 причини, които карат мъжете да обожават лазерната епилация
  1. Епилацията е хигиенична процедура

Тя спасява от неприятния аромат и ужасните влажни петна по дрехите.

  1. Епилацията те прави по-неустоим

Не крий формите, които така грижливо извайваш във фитнеса под не толкова лицеприятните мъжки косми. Сега имаш възможността на басейна или на плажа да демонстрираш идеално красиво тяло. Може да се епилира всеки участък от тялото – от линията на веждите до палците на краката.

  1. Носителка е на нови усещания в… знаеш къде

Мъжете, които се епилират твърдят, че отстраняването на космите от тялото изменя не само самочувствието, но и качеството на интимния им живот.

  1. Ще те избави от досадното бръснене, може би завинаги

Знаем, че мразиш да се бръснеш. Епилацията ще те избави от рутинния ежедневен ритуал. С всяка следваща процедура космите изтъняват, техните корени отслабват и дори въобще престават да растат. Това са супер новини за притежателите на склонна към раздразнение кожа и тези, които ненавиждат да губят време за бръснене.

Въпреки, че резултатът от процедурата се проявява едва след 2-3 седмици, преимущество е неговата безболезненост, бързина (сеансът протича за около 10 минути) и ефективност (до няколко години). За максимален ефект трябват не по-малко от 5 процедури с периодичност 3-5 седмици.

  1. Лазерната епилация е по-безболезнена, отколкото предполагаш

Да, процедурата не е от най-приятните, но съвременните методи позволяват дискомфортът да е минимален. За целта се използват обезболяващи средства във вид на спрей или крем.

  1. Няма го чувството на неловкост („Какво ще си помисли терапевта?“)

Мислите на терапевта, провеждащ ежедневно една и съща процедура, приемайки по няколко човека на смяна, са съсредоточени само върху твърдостта на космите и посоката на растеж. Последното нещо, от което се интересуват са достойнствата или недостатъците на  фигурата на клиента.

  1. Епилацията престана да бъде екстраординарна.

Мнението, че наличието на косми по тялото, придава образ на мъжественост е остаряло. Днес мъжката епилация по популярност не отстъпва на женската.

 

Прочети повече за лазерната епилация за мъже в клиника Мирабел Бургас

Прегледай се

Имаш дерматологичен или венерологичен проблем?
Д-р и д-р Драголов са тук, за да ти помогнат да го решиш.